Skip to main content

Hos Sæby Fiske-Industri foregår produktionen af makrel uden kemikalier – hvad betyder det for dig?

Flere og flere forbrugere efterspørger i dag ærlige og rene produkter. Vi vil have fødevarer med en ingrediensliste, der ikke er domineret af E-numre og komplicerede kemiske navne. Produkter der ikke bærer præg af, at producenten forsøger at løbe om hjørner med os.

Hos Sæby Fiske-Industri bruger vi ingen kemikalier i produktionen af makrel. I stedet for kaustisk soda og saltsyre, bruger vi – som den eneste producent i verden – almindeligt varmt vand til at få skindet til at løsne sig, hvilket kun er muligt, fordi fiskene efter fangst, fryses enkeltvis i stedet for i blokke.

Også dåserne er fri for det hormonforstyrrende kemikalie, BPA, der ellers findes på indersiden af meget af det konserves, du finder på supermarkedets hylder. Det betyder at alle – også gravide og børn – trygt kan spise makrel fra Sæby Fiske-Industri.

Du finder heller ingen konserveringsmidler i Sæbys makrel, fordi dåsen varmebehandles (koges) efter lukning. Herefter er det umuligt for bakterier at trænge ind, hvilket giver en naturlig lang holdbarhed, uden brug af kemikalier. Makrel på dåse indeholder heller ikke obskure smagsgivere eller fyldstoffer, men til gengæld masser af smagfuld makrel.

Kort sagt: en dåse makrel fra Sæby Fiske-Industri, indeholder ingen konserveringsmidler og ingen kunstige smagsgivere. Du får kun det som står på din makreldåse. Dét må da siges at være et ærligt produkt.